Categories
Ball d’Espases Ball de Bastons Ball de Gitanes Ball de Panderos Ball de Pastorets Catifes NOTÍCIA DESTACADA Notícies

Juntes trepitgem més fort – 8M 2024

Les catifes són veritables obres d’art efímeres que tenen una llarga tradició en diverses cultures i contextos. A Catalunya, encara que sovint estan associades amb la festa de Corpus Christi, la seva pràctica s’estén més enllà d’aquesta celebració específica.

La seva elaboració implica l’ús de materials naturals com pètals de flors, flors senceres, herbes i altres elements vegetals. Tanmateix, en els darrers anys s’ha vist una experimentació creixent amb altres materials, com ara llavors, serradura o fins i tot marro de cafè, que amplien les possibilitats creatives de les catifes i poden reflectir la innovació i la modernització d’aquesta pràctica artística.

Les catifes poden representar una àmplia gamma de motius i temes. En aquesta ocasió, ARA I SEMPRE, a través de la Colla Bastonera Les Romanes, amb la comunitat educativa de l’Institut La Romànica, de Barberà del Vallès, han treballat plegades per visibilitzar el 8M a través del món de la cultura popular. Des de la preparació dels materials a la confecció de la catifa, amb la posterior tradicional desfeta de la catifa, fet pel qual també es confecciona, ja que com hem explicat és art efímer, reivindiquem el lema d’enguany: JUNTES TREPITGEM MÉS FORT. I és que precisament fem nostra aquesta defensa. Avui, 8 de març de 2024, i tots i cadascun dels dies de l’any, la cultura popular, així com el futur del planeta, serà feminista o no serà.
 
JUNTES TREPITGEM MÉS FORT! ARA I SEMPRE!

—-

Lloc de gravació: Institut Públic La Romànica, de Barberà del Vallès
Dia de gravació: 28 de febrer i 2 de març de 2024
Participació: Comunitat educativa de l’Institut La Romànica, Colla Bastonera Les Romanes i Associació ARA I SEMPRE
Edició del vídeo: Nadine Cardero Rodríguez i Erik Andreu Garrido López
Música: Mariona Escoda – Et deixo la mà
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i per a fins analítics. En fer clic en el botó Acceptar, accepta l\'ús d\'aquestes tecnologies i el processament de les teves dades per a aquests propòsits.    Més informació
Privacidad