Missió, valors i objectius

Creiem que la Cultura Popular és una eina educativa i transformadora de la societat, la qual té un potencial únic a l’hora de treballar de forma transversal valors tals com: la integració, la cohesió, la no discriminació, la no-violència, el treball en equip, el civisme, la cooperació, la democràcia, el diàleg, la dignitat, l’esforç, la generositat, l’honestedat, el saber estar, la sinceritat i la solidaritat. Tanmateix, és responsabilitat de tothom apropar aquesta Cultura Popular a les noves generacions, ajudant a fomentar la recuperació de tradicions perdudes i incentivant l’apropament a nous col·lectius. Tot plegat a través de grups estables de cultura popular i amb la col·laboració de centres educatius.

Els valors que tenim com a bandera, tant pel que fa al projecte com la nostra associació, giren al voltant d’aquest darrer paràgraf. Totes les nostres accions i actes, siguin propis o en col·laboració, tenen el RESPECTE com a base i és una paraula la qual dotem de tots els significats que hem esmentat anteriorment. D’altra banda, creiem fermament que cal implicar les noves generacions i el món educatiu en la difusió i promoció de la cultura popular i tradicional. Per aquest motiu, els projectes que incentivem sempre tenen el jovent i les i els infants com a centre de tot plegat. De fet, promovem que el mateix jovent sigui qui s’encarregui de part de l’estructura d’aquests projectes, fomentant la participació activa d’aquesta franja d’edat i formant a les persones participants perquè assumeixin càrrecs de responsabilitat en tot moment.

Treballem per a la inclusió del màxim de col·lectius en el si del nostre teixit associatiu, tenint la cultura popular i tradicional en el centre del nostre procés. Amb la nostra participació i motivant la seva dins de les nostres activitats, intentem treballar els valors que esmentaven anteriorment, apropant-nos nosaltres, però també unint tot tipus de grups de persones que per si mateixes no prenen la iniciativa d’unir-se per fer activitats conjuntes. Volem dotar l’entitat dels recursos necessaris com per garantir l’accés a la cultura a tota persona, independentment del seu context socioeconòmic. El conjunt del projecte ARA I SEMPRE CULTURA té diversos objectius, com són:

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i per a fins analítics. En fer clic en el botó Acceptar, accepta l\'ús d\'aquestes tecnologies i el processament de les teves dades per a aquests propòsits.    Més informació
Privacidad