Ball de Gitanes de Barberà del Vallès

El Ball de Gitanes de Barberà del Vallès es reestrena per la Festa Major de 2023, impulsat per joves del municipi les quals s’han format a través del projecte educatiu de Cultura Popular de l’Institut La Romànica, però ho fa seguint el model de la Catalunya Nova, tot i que amb el compromís de recuperar les danses pròpies de l’antic Ball de Gitanes del municipi el qual segueix l’estil del Vallès. A més, i seguint l’exemple de la Colla Bastonera Les Romanes, el grup de joves impulsores i impulsors, pren un compromís ferm com a colla i si la Colla Bastonera fa seu, i així ho visualitza a través del seu vestuari i les seves accions, la lluita i els principis feministes, el Ball de Gitanes de Barberà del Vallès es compromet amb fermesa per la lluita pels drets i llibertats del col·lectiu LGBTIQ+, confeccionant el seu vestuari, així com el seu espectacle, en la visibilització d’aquest col·lectiu. El vestuari, el qual té dues tipologies -amb armilla o amb faldilla- no té gènere predeterminat sinó que cada membre pot triar, independentment del seu gènere, quin vestuari li ve més de gust portar. Les vuit cintes que surten del pal corresponen a colors de la bandera LGBTIQ+, i per extensió, també tots els vestuaris. En els seus parlaments i versots incorporen sempre aquesta defensa, i en els seus galerons escenifiquen diverses tipologies d’estimar entre persones.

En el moment de la seva estrena, ja compta amb músiques i coreografies inèdites, totalment pròpies. En el cas de les músiques, és el compositor salouenc, en Joan Macias Bonet, qui les confecciona dotant al grup de partitures originals que segueixen les característiques pròpies del Ball de Gitanes de la Catalunya Nova.

Material gràfic del Ball de Gitanes de Barberà del Vallès 

  • Podeu consultar materials visuals de la colla al compte d’instagram oficial @balldegitanesdebdv

 

  • Destaquem l’actuació al Plató de TV3, en el programa Tot es mou, amb un espectacle inèdit al ritme de la peça Coti x Coti, del grup català The Tyets, i que podeu recuperar al següent enllaç: AQUÍ.
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i per a fins analítics. En fer clic en el botó Acceptar, accepta l\'ús d\'aquestes tecnologies i el processament de les teves dades per a aquests propòsits.    Més informació
Privacidad