Ball de Bastons de l'Agrupa de Cornellà

Agrupa Cornellà

La Colla de Ball de Bastons de l’Agrupa Cornellà pertany a l’Agrupació Sardanista de Cornellà la qual és una entitat de cultura popular que realitza diverses activitats en aquest àmbit. La secció de bastons en concret va néixer l’any 2019 amb l’ajuda, en inici, dels Picacrestes del Prat de Llobregat i, més tard, dels Bastoners de Sant Cugat. Van aprendre balls de les dues colles els quals encara mantenen alguns, especialment de Sant Cugat. 

Actualment, a més d’aquests balls, compten amb diverses coreografies pròpies i altres cedides per la Colla Bastonera Les Romanes la qual va apadrinar al Ball de Bastons de l’Agrupa el 22 de maig de 2022, dins dels actes de la Bastonada del Vallès 2022, prenent la decisió per  la relació que hi ha en l’actualitat entre aquestes dues colles. En el seu conjunt, combinen músiques tradicionals (del cançoner popular i altres peces musicals inèdites) així com músiques d’arrel no tradicional. 

El seu vestuari parteix d’una base blanca (camisa i pantaló) a sobre de la qual incorporen els complements, com són les espardenyes, els picarols, la faldilla i la faixa, de colors ocre i vi

En l’actualitat, i des de l’any 2022, ARA I SEMPRE forma a la colla, a través d’una de les persones formadores amb les quals comptem, impulsant la creació de patrimoni immaterial propi. Els assajos són els dilluns, de 20:30h a 22:00h, al Patronat Cultural i Recreatiu de Cornellà de Llobregat.

Material gràfic del Ball de Bastons de l’Agrupa de Cornellà 

Podeu consultar materials visuals de la colla a la pàgina web de l’Agrupa, així com all compte d’instagram oficial de l’entitat en qüestió:

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i per a fins analítics. En fer clic en el botó Acceptar, accepta l\'ús d\'aquestes tecnologies i el processament de les teves dades per a aquests propòsits.    Més informació
Privacidad