Ball de Bastons de Sant Andreu

El Ball de Bastons de Sant Andreu neix l’any 2018, impulsat per la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya fruit del compromís amb Sant Andreu del Palomar on té la seu des de fa més de 10 anys, al Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu Can Galta Cremat. La seva primera ballada va ser l’1 de desembre de 2018, a la VI Bastonada de Can Galta, emmarcada en la Festa Major de Sant Andreu. El banderí oficial de la colla, en canvi, veuria la llum el maig de 2022, amb l’escut oficial de Sant Andreu del Palomar on s’entreveuen els bastons.

Totes les seves participants, infants en aquell moment, van triar el vestuari de la colla, amb els colors blau, groc i vermell. D’aquesta forma, els picarols combinen el blau i groc, mentre que la faldilla combina el blau i el vermell, la faixa és tota vermella i el mocador és tot vermell. La base, però, segueix la pauta de camisa i pantaló de color blanc, mentre que les espardenyes són de color negre. 

Les coreografies, totes pròpies, combinen músiques tradicionals (del cançoner popular i altres peces musicals inèdites) així com músiques d’arrel no tradicional. Actualment, compten amb més d’una desena de balls, l’activitat és totalment gratuïta i oberta a tothom, i assagen al Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu, tots els dijous de sis a set de la tarda!

Actualment i des de l’any 2022, ARA I SEMPRE gestiona la colla, amb la col·laboració de la Coordinadora de Ball de Bastons de Catalunya i el Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu, i les mestres del Ball de Bastons de Sant Andreu provenen de la Colla Bastonera Les Romanes, enfortint els llaços entre totes dues colles i creant un agermanament entre les seves membres.

Material gràfic del Ball de Bastons de Sant Andreu 

Podeu consultar materials visuals de la colla al compte d’instagram oficial @bastons.santandreu 

Ara+sí+que+podem+dir+que+tenim+colla+padrina!+Avui+@picacrestes+ens+ha+apadrinat+formalment,+dins+del+#pratifolk2022+al+mateix+Prat+de+Llobregat!+Un+matí+fantàstic+amb+qui+hem+tornat+a+compartir+places+i+carrers+a
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i per a fins analítics. En fer clic en el botó Acceptar, accepta l\'ús d\'aquestes tecnologies i el processament de les teves dades per a aquests propòsits.    Més informació
Privacidad