Categories
Notícies

ARA I SEMPRE amb el Consorci per a la Normalització Lingüística

Avui ens hem reunit amb el Servei Local de Català de Barberà i hem formalitzat l’adhesió d’ARA I SEMPRE amb el Voluntariat per la llengua, tot explorant el ventall de possibilitats en el qual podem col·laborar en aquest programa que té com a objectiu la pràctica del català a través de la conversa.

Defensem que la cultura popular és una eina amb un potencial increïble, també pel que fa a l’àmbit lingüístic. La cultura popular és un calaix ric de l’idioma, on es conserven expressions, refranys, cançons i narracions que reflecteixen la riquesa lingüística del català. Hi ha doncs una preservació i enriquiment lingüístic. La cultura popular ofereix un context autèntic i viu per a l’aprenentatge lingüístic. Les seves participants poden endinsar-se en situacions reals on la llengua catalana és la protagonista, facilitant l’aprenentatge de manera orgànica i significativa. Trobem un aprenentatge contextual i viu. Mitjançant les diferents activitats i iniciatives sorgides de la cultura popular es comenta la pràctica activa de la llengua catalana entre les participants, emmarcat en un context d’espais informals i distesos, socials i culturals, que permeten millorar les habilitats comunicatives, tot incorporant la llengua en la vida quotidiana.

La col·laboració entre ARA I SEMPRE i el Consorci de Normalització Lingüística (CPNL), especialment a través del voluntariat per la llengua, ofereix una sèrie de beneficis i potencialitats que enriqueixen les dues entitats i contribueixen al foment de la llengua catalana. Més enllà de l’ampliació dels recursos humans i la difusió de les possibles propostes que puguin sorgir, i amb el denominador comú que és la potenciació i l’arrelament del català, destaquem dos punts claus en els quals trobem una oportunitat magnífica en aquesta col·laboració:

  • Promoció de la interculturalitat: Mitjançant la col·laboració entre ARA I SEMPRE i el CPNL, es pot promoure la interculturalitat i el diàleg entre diferents comunitats lingüístiques i culturals. Això pot ajudar a construir ponts i fomentar la comprensió i el respecte mutu entre les persones de diferents procedències i llengües.
  • Impacte comunitari ampliat: La col·laboració entre ARA I SEMPRE i el CPNL pot tenir un impacte ampliat en les comunitats locals, fomentant la cohesió social i el sentit d’identitat cultural. Mitjançant les activitats de voluntariat per la llengua, es poden crear espais de trobada i interacció que enforteixin els vincles comunitaris i promoguin la participació ciutadana.

En resum, la col·laboració entre ARA I SEMPRE i el CPNL a través del voluntariat per la llengua ofereix una plataforma per a la promoció de la llengua i la cultura catalanes, la interculturalitat i la participació comunitària, enriquint així les dues entitats i contribuint al desenvolupament social i cultural de les comunitats locals.

Si ets un col·lectiu, una entitat o un establiment, o bé una persona individual, i vols participar en aquest projecte, no t’ho pensis més i entra a VOLUNTARIAT PER LA LLENGUA.

Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per al seu correcte funcionament i per a fins analítics. En fer clic en el botó Acceptar, accepta l\'ús d\'aquestes tecnologies i el processament de les teves dades per a aquests propòsits.    Més informació
Privacidad